У Китаї багатії купують Xiaomi і Huawei, а iPhone – вибір бідних

Соціологічне агентство MobData провело в Китаї цікаве дослідження, яке виявило незвичайні переваги місцевих жителів у виборі смартфонів. Виявилося, що заможні громадяни роблять ставку на місцеві бренди, а люди бідніші збирають на iPhone.

Згідно з висновками соціологів, в ході дослідження вони виявили прямий взаємозв’язок між фінансовим благополуччям людей і їх смартфонами. Вони з’ясували, що середньостатистичний одружений чоловік у віці від 25 до 34 років, який має вищу освіту (ступінь бакалавра) і щомісячний дохід $720- $2900, вважає за кращі мобільні телефони Huawei. Як правило, у власника смартфонів цього бренду є нерухомість і транспортний засіб. Громадяни, які отримують щомісячний дохід понад $2900, частіше купують смартфони Xiaomi і деякі моделі Huawei. Якщо мова йде про інших китайські бренди, як Oppo і Vivo, то їх власниками переважно є люди, які заробляють від $430 до $1400.

Інша картина спостерігається серед людей, які отримують в місяць $430 і менше. Як не дивно, вони роблять ставку на iPhone. Соціологи описали середньостатистичного користувача цих смартфонів наступним чином. Це незаміжня жінка віком від 18 до 34 років, яка має сертифікат про закінчення школи, але не стала отримувати середню спеціальну або вищу освіту.

Парадокс переваги неспроможними китайцями смартфонів Apple соціологи пояснили прагненням людей приховати своє фінансове становище від оточуючих, купивши дорогий гаджет. Хоча вони не можуть собі дозволити останні моделі iPhone. Дослідження показало, що в Китаї найбільше купують iPhone 6. В цілому ж на мобільні Apple доводиться 12,1% китайського ринку. Для порівняння, Huawei отримав частку в 15,8%, а Xiaomi – 9,3%.

mobdata

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *